Çikolatalı Cheesecake Tarifi
Çikolatalı Cheesecake tarifi: Çikolatalı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolatalı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket çikolatalı bisküvi
- 80 gram eritilmiş tereyağı
Dolgusu için:
- 600 gram krem peynir
- 160 gram şeker
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 mililitre krema
- 240 gram bitter çikolata (sütlü çikolata)
- 3 adet yumurta
Ganajı için:
- 100 mililitre krema
- 80 gram bitter çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
Çikolatalı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için bisküvileri rondo da çekin ve tereyağı ile karıştırıp 20 cm çapın da altına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbın tabanına yayın. Buzdolabına kaldırın.
- Dolgu için peyniri krema ve şeker ile biraz karıştırın.
- Yumurtaları ve vanilya şekerini ilave edin.
- Bu arada çikolataları benmari usulü (kaynar su dolu tencerenin üzerine yerlestirilmiş kabın içerisin de eritme işlemi) eritip, kakao ile beraber dolguya ilave edin ve iyice karıştırın.
- Dolap tan çıkardığınız kalıbın etrafını yağlayın.
- Etrafinı aluminyum folyo ile sarın. Dolguyu içine dökün. Dolguyu içine dökün.
- Kalıptan biraz büyük bir tepsinin içine yerleştirin ve etrafın dan yaklaşık 500 ml kaynatılmış suyu dökün.
- 170 derecede 60 dakika pişirin.
- Süre sonun da fırın kapağını yarım saat açmayın.
- Yarım saatin sonun da fırın kapağını hafif aralayıp o sekil de soğutun.
- Ganaj için kremayı ılıtın ve çikolataların üzerine döküp eriyene kadar karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelen cheesecakin üzerine dökün ve en az 4 saatliğine buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.
Çikolatalı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Fırın kapağını piştikten sonra hemen açarsanız cheesecekiniz ani ısı değişimin den dolayı, hem çökecek hem de çatlayacaktır.