Çikolatalı Brownie Tarifi
Çikolatalı Brownie tarifi: Çikolatalı Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Brownie nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Çikolatalı Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı
- 200 gram bitter çikolata (sütlü karışık)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 90 gram un (1 su bardağından 2 parmak eksik)
- 10 gram kakao (2 silme yemek kaşığı)
- 1 çimdik tuz
- 1 paket beyaz çikolata (arası için) (veya dilediğiniz meyve, ceviz-fındık)
Çikolatalı Brownie tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ile çikolatayı benmari usulü eritin.
- Ayrı kapta yumurta ve şekeri iyice köpürüp kabarana kadar mikserin orta hızında çırpın.
- Bu işlemden sonra çırpıcı kullanmayın ve yavaş yavaş tereyağlı harç ile yumurtalı harcı birleştirin.
- Bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Unu ve kakaoyu eleyerek ekleyin en son tuz ekleyip sadece bütün harç özdeşleşene kadar karıştırın.
- Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına harcı dökün ve fırına verin.
- Fırının Orta katının bir altında 175 derecede 25 dakika pişecek.
- Bu süre en ideal süre bence fakat damak zevkinize göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Çikolatalı Brownie tarifinin püf noktası nedir?
Bu ölçülerle kare bir borcam veya dikdörtgen bir borcam kullanarak 9 dilim kek elde etmiş olursunuz. Brownie diliminiz ne çok ince ne çok kalın olmamalı. Kalıbınız büyükse ölçüyü 1,5 veya 2 oranında arttırabilirsiniz.