Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye tarifi: Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 220 gram elenmiş un (1,5 su bardağı)
- 150 gram toz şeker (3/4 su bardağı)
- 180 gram tereyağ (12 yemek kaşığı)
- 25 gram kakao (1/4 su bardağı)
- 4 gram kabartma tozu (1/2 çay kaşığı)
- 30 gram bitter damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 2 paket bonibon (renkli draje)
- 1 çimdik ince çekilmiş deniz tuzu
Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Eğer mutfak makineniz varsa, bonibonlar dışında bütün malzemeyi makineye atıp yoğurun. Yoksa bir yoğurma kabında alın malzemeleri ve homojen bir kıvama gelene yoğurun.
- 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp, üzerlerine bastırın ve inceltin. Çok kalın kalmaması önemli çünkü kısa süre pişecek. Her birinin üzerine 3-4 tane bonibon yerleştirin.
- Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 11 dakika pişirin.
- Çıktığında pişmemiş gibi gözükebilir ama soğudukça katılaşacaktır.
Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Un mutlaka elenmeli. Eğer elinizde yoğuracaksanız, çikolataları herşey birbirine iyice karıştıktan sonra ekleyin ki ellerinizin sıcaklığıyla erimesin.
Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye tarifi için servis önerisi
Kurabiyelerin üzerine, drajelerin yanına isterseniz fındık, fıstık, ceviz de ekleyebilirsiniz.