Çikolatalı Baklava Tarifi
Çikolatalı Baklava tarifi: Çikolatalı Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Çikolatalı Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çimdik tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 50 gram kakao
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (aldığı kadar)
Arası için:
- 400 gram tereyağı ( ya da suyu alınmış margarin)
- 2 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 2 su bardağı damla çikolata (yoksa sürme çikolata da olur)
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1/4 adet limonun suyu
Çikolatalı Baklava tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlamak için şekeri su ile tencereye alalım. Bir taşım kaynatıp limonu ekleyelim. 10 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğutalım.
- Hamur malzemelerini derin bir kaba alalım (oda sıcaklığında olacak malzemeler) unu azar azar ilave edip, ele yapışmayan biraz sert bir hamur elde edelim.
- Hamuru 30 dakika dinlendirelim.
- Hamuru 15 eşit bezeye keselim.
- Nişasta ve kakaoyu eleyerek birbirine karıştıralım.
- Bezeleri tek tek bol nişastalı, kakaolu karışımı serperek açalım. Ebatları tepsinizden büyük ve çok ince olmalı.
- Tepsinizi yağlayın.
- Tereyağınızı eritin.
- Tepsinin dibine ilk yufkanızı bölerek serin ve üzerine 1 kaşık tereyağ gezdirip her yerine yedirin.
- Sonraki 3 yufkaya aynı işlemi uygulayın.
- Şimdi ara kat için damla çikolatası ve ceviz serpin.
- Tekrar her katı yağlayıp 4 kat yufka yerleştirin.
- Yine bir ara kat yapıp damla çikolatası ve ceviz serpip 4 kat uygulayın.
- Son kez ara kat için damla çikolata ve ceviz serptikten sonra kalan yufkaları üzerine yağlayıp serin. Toplamda 3 ara katınız olacak.
- En üst katınızın düzgün ve kesik olmamasına dikkat edin.
- Baklavanızı istediğiniz herhangi bir şekilde dilimleyin. Ben düz kare tercih ettim.
- Kalan tereyağı üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında tam 1 saat pişirelim.
- Fırından çıkan baklavanızın ilk sıcağı çıktıktan sonra, yani yaklaşık 5 dakika sonra şerbeti ekleyin ve dinlenmeye bırakın.
- Tamamen soğuduktan sonra çikolatalı sos ile ikram edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Çikolatalı Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Yufkalar bol nişasta kakao kullanılarak açılmalı. Servisi sıcak değil tamamen soğuduktan sonra yapılmalı.