Çikolatalı Babka Tarifi
Çikolatalı Babka tarifi: Çikolatalı Babka için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Babka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Çikolatalı Babka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1-1,5 su bardağı su
İç Harcı:
- 1,5 paket çikolata (bitter veya sütlü)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Çikolatalı Babka tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içine un, su, kuru maya ve toz şekeri alıp, yoğurmaya başlayalım.
- Hamur kıvam aldıktan sonra üzerini kapatalım ve mayalanması için 30-40 dakika kadar dinlendirelim.
- Benmari usulü bir çikolatalı harç hazırlayacaksanız bir tencerenin içine su koyup, üzerine cam bir kap oturtalım.
- İçine çikolata ve toz şekeri ilave ederek benmari usulü eritelim.
- Eriyen çikolatanızı ocaktan alıp, sıcakken içine iki yemek kaşığı tereyağını ilave edelim.
- Dinlenen hamurunuzu tezgaha alıp. Merdane yardımıyla hamurunuzu açalım.
- İçine çikolatalı harcı ilave edelim ve rulo biçiminde sarın.
- Rulo biçimine getirdiğiniz çikolatalı bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye bölelim.
- Bu parçaları bir sağ, bir sol biçimde birbirinin üzerine atarak örgü biçimine getirelim.
- Önceden tereyağı ile yağlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalıbına yerleştirelim.
- Yumurta sarısını iyice çırparak babkanın üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çikolatalı Babka tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz sürülebilir çikolata ile de hazırlayabilirsiniz.