Çikolatalı Babka Tarifi
Çikolatalı Babka tarifi: Çikolatalı Babka için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Babka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolatalı Babka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 3 adet yumurta
- 70 gram toz şeker
- 9 gram tuz
- 120 mililitre ılık süt
- 15 gram bal
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 20 gram yaş maya
- 1 kase çikolata kreması
- 1 adet yumurta (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı süt (üzeri için)
- 3-4 yemek kaşığı fındık içi
Çikolatalı Babka tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta unu ve tuzu karıştıralım. Ayrı bir kapta fındık kreması hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
- Daha sonra unun içine ekleyip unu yavaş yavaş yedirelim. Hamurumuzu iyice yoğuralım. Hamur içinde şeker ve bal bulundurduğu için hafif yapışkan olacaktır, mayalanınca geçecektir.
- Hamurumuzun kapağını kapatıp dolapta 1 gece soğuk mayalamaya bırakalım.
- Mayalanma bitince un serptiğimiz tezgahta hamuru tekrar yoğuralım ve oklava yardımıyla yuvarlak ve ince olacak şekilde açalım.
- İçerisine oda sıcaklığındaki fındık kremamızı her yere eşit olacak şekilde yayalım.
- Rulo şeklinde bütün hamuru saralım. Uzun bir rulo elde edelim. (Hamuru hafif çektirerek esnetebiliriz)
- Uzun rulomuzu ortadan bıçakla keselim ve sonra 4 parçaya ayıralım. Düğüm yapalım.
- Üzeri için gerekli olan yumurta ve sütü karıştıralım. Hamura sürelim, bolca fındık serpelim.
- Bu şekilde üzerini kapalım, 1 saat oda sıcaklığında mayalandıralım. Ardından 170 derecede yaklaşık 30-35 dakika kontrollü şekilde pişirelim. Afiyet olsun.