Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Babka Tarifi

Çikolatalı Babka

Çikolatalı Babka Tarifi

Çikolatalı Babka tarifi: Çikolatalı Babka için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Babka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Babka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram un
  • 3 adet yumurta
  • 70 gram toz şeker
  • 9 gram tuz
  • 120 mililitre ılık süt
  • 15 gram bal
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 20 gram yaş maya
  • 1 kase çikolata kreması
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı süt (üzeri için)
  • 3-4 yemek kaşığı fındık içi

Çikolatalı Babka tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kapta unu ve tuzu karıştıralım. Ayrı bir kapta fındık kreması hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Daha sonra unun içine ekleyip unu yavaş yavaş yedirelim. Hamurumuzu iyice yoğuralım. Hamur içinde şeker ve bal bulundurduğu için hafif yapışkan olacaktır, mayalanınca geçecektir.
  • Hamurumuzun kapağını kapatıp dolapta 1 gece soğuk mayalamaya bırakalım.
  • Mayalanma bitince un serptiğimiz tezgahta hamuru tekrar yoğuralım ve oklava yardımıyla yuvarlak ve ince olacak şekilde açalım.
  • İçerisine oda sıcaklığındaki fındık kremamızı her yere eşit olacak şekilde yayalım.
  • Rulo şeklinde bütün hamuru saralım. Uzun bir rulo elde edelim. (Hamuru hafif çektirerek esnetebiliriz)
  • Uzun rulomuzu ortadan bıçakla keselim ve sonra 4 parçaya ayıralım. Düğüm yapalım.
  • Üzeri için gerekli olan yumurta ve sütü karıştıralım. Hamura sürelim, bolca fındık serpelim.
  • Bu şekilde üzerini kapalım, 1 saat oda sıcaklığında mayalandıralım. Ardından 170 derecede yaklaşık 30-35 dakika kontrollü şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025