Çikolatalı Babka Tarifi
Çikolatalı Babka tarifi: Çikolatalı Babka için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Babka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kek kalıbı
Çikolatalı Babka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 13 gram kuru maya
- 30 mililitre süt
- 250 gram un
- 30 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet büyük boy yumurta
- 145 gram tereyağı
Dolgusu için:
- 120 gram tereyağı
- 50 gram pudra şekeri
- 30 gram kakao
- 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
Şurup için:
- 6 yemek kaşığı su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Çikolatalı Babka tarifi nasıl yapılır?
- Süt maya ve toz şekeri 5 dakika dinlendirin . Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurunn1 saat mayalandırın ve 1 gece dolapta dinlendirin.
- Hamuru dolaptan çıkarın ve 2 eşit parçaya ayırıp, dikdörtgen şeklinde hamuru açın. Dilerseniz yarısını daha sonra kullanmak üzere dolapta 2 gün dondurucuda 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
- Dolgu malzemesi için, tereyağını eritip diğer malzemeleri içine ekleyip karıştırın. Macun kıvamında bir dolgu elde edeceksiniz.
- Açtığınız hamura bu dolguyu (ikisi de soğuk olmalı) sürün, kenarlarda biraz boşluk bırakın. Hamuru yuvarlayıp uzunlamasına ikiye kesin ve birbirine dolayın.
- Kalıbınıza yağlı kağıt serin ve hamuru üzerine yerleştirin. Üzerini bir bezle örtüp 1-2 saat dinlendirin. Baton kek kalıbı kullanmanızı öneririm, şekli daha iyi olacaktır.
- 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Bu sırada sosu hazırlayın. Babka fırından çıkınca üzerine soğumuş sosu dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. :)
Çikolatalı Babka tarifinin püf noktası nedir?
Bu tariften 2 somun çıkıyor, malzemeleri yarıya düşürüp tek somun elde edebilirsiniz. Kontrollü pişirin üzeri çabuk kızarıyor. Hamuru 1 gece yerine 1-2 saat soğutup da kullanabilirsiniz. (Ben acelem olduğu için bu şekilde yaptım. )