Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Alman Pastası Tarifi

Çikolatalı Alman Pastası

Çikolatalı Alman Pastası Tarifi

Çikolatalı Alman Pastası tarifi: Çikolatalı Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Alman Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • 100 gram bitter çikolata

Çikolatalı Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Maya ve ılık süt bir kapta karıştırılarak 5 dakika bekletilir.
  • Sonra diğer hamur malzemeleri de eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Bu sırada vanilya ve krem şanti hariç diğer krema malzemeleri bir tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınınca içine vanilya ve krem şanti de eklenip mikser yardımıyla çırpılır.
  • Mayalanan hamur parçalar halinde tepsiye dizilip 15 dakika daha tepside mayalandırılır.
  • Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılıp soğuyunca bezeler ikiye ayrılıp arasına krema sıkılır.
  • Üzerine pudra şekeri veya erimiş çikolata sürülerek servis edilir. Afiyet olsun...

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025