Çikolatalı Alman Pastası Tarifi
Çikolatalı Alman Pastası tarifi: Çikolatalı Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Çikolatalı Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 50 gram tereyağı
- 1 paket yaş maya
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
Çikolatalı Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Maya ve ılık süt bir kapta karıştırılarak 5 dakika bekletilir.
- Sonra diğer hamur malzemeleri de eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Bu sırada vanilya ve krem şanti hariç diğer krema malzemeleri bir tencereye alınıp kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan alınınca içine vanilya ve krem şanti de eklenip mikser yardımıyla çırpılır.
- Mayalanan hamur parçalar halinde tepsiye dizilip 15 dakika daha tepside mayalandırılır.
- Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılıp soğuyunca bezeler ikiye ayrılıp arasına krema sıkılır.
- Üzerine pudra şekeri veya erimiş çikolata sürülerek servis edilir. Afiyet olsun...