Çikolatalı Ağlayan Kek Tarifi
Çikolatalı Ağlayan Kek tarifi: Çikolatalı Ağlayan Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Ağlayan Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Çikolatalı Ağlayan Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Sos için:
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 1 paket fındıklı sütlü çikolata
Süslemek için:
- 6-7 adet çilek
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çikolatalı Ağlayan Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalarımızı ve şekerimizi geniş bir kaba alıyoruz.
- Mikserle şeker eriyip yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sütümüzü,yağımızı ilave edip portakal kabuğunu rendenin ince yeri ile rendeliyoruz.
- Unumuzu kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek kek harcımıza ilave ediyoruz. Mikserle pürüzsüzleşene kadar çırpıyoruz.
- Yumuşak margarin ile yağladığımız ve hafif unladığımız kulaklı borcama hazırladığımız kek harcımızı döküyoruz.
- 1-2 kez sertçe tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıkları çıkmasını sağlıyoruz.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırına kekimizi atıyoruz. 25-30 dakika sonra kekimizi kontrol ediyoruz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra 2 su bardağı soğuk süt ile yavaş yavaş ıslatıyoruz. Çekmesi için kenara alıyoruz ve krem şantimizi yapmaya geçiyoruz.
- Sütümüzü ve krem şantiyi bir kaba alıp mikserle çırpıyoruz. İçerisine Hindistan cevizini ilave ediyoruz.
- Soğuyan kekin üzerine krem şantiyi sürüyoruz. Soğuması için buzdolabını alıyoruz.
- Sosumuzu hazırlamak için küçük tencereye sütümüzü ve çikolata sosumuzu koyup pişirmeye başlıyoruz.
- Koyulaşıp pişen karışıma bir paket çikolata ekliyoruz. Altını kapatıyoruz, çikolata eriyene kadar karıştırıyor ve kenara alıyoruz.
- Dolaptan çıkardığımız kekin üzerine soğuyan çikolata sosunu döküyoruz. Tekrardan dolaba alıyoruz. Dolapta 3-4 saat veya 1 gece beklettikten sonra çilek, Hindistan cevizi, ceviz, fındık vb ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Çikolatalı Ağlayan Kek tarifinin püf noktası nedir?
Şeker ve yumurtanın çok iyi çırpılması gerekiyor.