Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Açma Tarifi

Çikolatalı Açma

Çikolatalı Açma Tarifi

Çikolatalı Açma tarifi: Çikolatalı Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram çikolata kreması
  • 500 gram un
  • 250 mililitre su
  • 70 gram toz şeker
  • 25 gram kuru maya
  • 10 gram tuz
  • 50 mililitre sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı

Çikolatalı Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Un, ılık su, şeker, maya, tuz ve yağı kaba alıp yoğurun.
  • Hamuru eşit parçalara bölüp tepsiye dizin ve 30 dakika mayalandırın.
  • Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine yumuşatılmış tereyağı ve çikolata kreması sürün.
  • Hamurlara açma şekli verip 30 dakika daha mayalandırın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025