Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolata Topları Tarifi

Çikolata Topları

Çikolata Topları Tarifi

Çikolata Topları tarifi: Çikolata Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolata Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram petibör bisküvi (2 küçük paket)
  • 125 gram tereyağı
  • 90 gram sütlü çikolata
  • 1/2 su bardağı kavrulmuş file badem
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı kakao

Servisi için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Çikolata Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Çikolata topları hazırlamak için; küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Yüzeye çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla alıp kullanmamak üzere bir kenara ayırın.
  • Ocaktan aldığınız sıcak tereyağ içine küçük parçalara ayırdığınız çikolata küpleri ve toz şekeri ekleyin. Şeker taneleri eriyene kadar karıştırıp ılınması için bir kenarda bekletin.
  • Petibör bisküvileri geniş bir karıştırma kabına kırın. Süt, kavrulmuş file badem ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya başlayın. Çikolatalı ve şekerli tereyağ karışımını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
  • Bisküvi kırıkları, ele yapışmayan çikolatalı bir hamur görünümünü aldığında işlem tamam demektir. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  • Elde ettiğiniz çikolata toplarını küçük bir kaseye aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin. Kahve eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Çikolata Topları tarifinin püf noktası nedir?

Petibör bisküvilerin taze ve çifte kavrulmuş olması tarifin tadını artırır.Adet sayısı, hazırladığınız çikolata toplarının büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.Kullandığınız toz şeker miktarını arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz.

Çikolata Topları tarifi için servis önerisi

Hazırladığınız çikolata toplarını; mavi haşhaş, kakao, fındık kırığı, renkli pasta şekerlemesi gibi ürünlere batırarak da servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025