Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi: Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya (piştikten sonra)
Çikolata sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gram çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tutam beyaz pul çikolata
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tenceremize 125 gram tereyağını alalım erisin, daha sonra 1 su bardağı unumuzu ekleyerek rengi dönene kadar kavuralım. Üzerine 1 litre sütümüzü ve 1 bardak şekerimizi ekleyerek karıştıralım.
- Göz göz olup kaynayana kadar pişirelim. Kaynayan muhallebimize 1 paket vanilyayı ekleyerek ocağın altını kapatalım. Muhallebimizi borcama dökelim oda ısısına gelmesini bekleyelim.
- Bu arada çikolata sosumuzu hazırlayalım. 2 bardak süte sırasıyla şeker, nişasta ve kakao ekleyerek pişirelim. İsteğe bağlı çikolata ekleyebilirsiniz ki ben ekledim çok lezzetli oluyor ama evinizde yoksa kullanmayabilirsiniz.
- Ilıyan muhallebimizin üzerine çikolata sosumuzu dökelim ve dolaba kaldıralım. 2-3 saat dolapta soğuduktan sonra üzerine kakao dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Eğer aceleniz yoksa 1 gece buzdolabında bekletelim daha kıvamlı oluyor.