Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü tarifi: Çikolata Soslu Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuk göğsü için:
- 100 gram tereyağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket çikolata sosu
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tenceremizin ı̇çerisine tereyağı alalım ve eritelim.
- Eriyen tereyağının üzerine bir su bardağı unu ekleyelim ve orta ateşte rengini döndürmeden 10 dakika unu kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından 1 litre süt ve bir su bardağı toz şekeri ekleyerek kıvam alana kadar kaynatalım.
- Göz göz olduktan sonra 3 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonda ocaktan alalım ve yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
- Daha sonra kaselere servis edelim. Soğumaya bırakırken çikolata sosumuzu hazırlayalım ve üzerilerine dökelim.
- Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.