Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tarifi
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü tarifi: Çikolata Soslu Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı (tepeleme) un
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
Sosu için:
- 2 paket çikolata
- 1/2 paket krema
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir tencerenin içerisine alın ve eritin.
- Ardından unu üzerine eleyerek ilave edin ve kavurmaya başlayın.Unun kokusu çıkıp rengi biraz dönenen kadar kavurmaya devam edin.
- Un tam kıvamında kavurulunca azar azar sütünü ilave etmeye başlayın. Diğer yandan da hızla karıştırın. Süt ve un birleşince şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Karıştırdıkça tatlınız kıvam almaya başlayacaktır. Kıvam alıp üzeri de göz göz olunca ocaktan alın ve içerisine vanilya ilave ederek karıştırın.
- Dilerseniz bu aşamadan sonra kaselere boşaltın. Şekil vermek istiyorsanız da biraz ılınmasını bekletikten sonra streç filmlediğiniz bir kek kalıbına tavuk göğsünüzü dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın. En az 4 saat bu şekilde buzdolabında dinlendirin.
- Çikolata sosu bir sos tenceresinde hazırlayın. Kremayı hafif ılıtıp içerisine çikolataları koyarak eriyene kadar karıştırın.
- Ardından tavuk göğsünü streç filmden çıkarıp bir servis tabağına ters çevirerek koyun. Üzerine sostan gezdirin.
- Sos üzerinde donunda dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!