Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolata Soslu Profiterol Tarifi

Çikolata Soslu Profiterol

Çikolata Soslu Profiterol Tarifi

Çikolata Soslu Profiterol tarifi: Çikolata Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolata Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1/2 paket margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı un (+ 1 yemek kaşığı un)
  • 4 adet yumurta

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gram bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Çikolata sosunu yapacağız. Çünkü çikolata sosunun 3-4 saat dolapta beklemesi gerekiyor. Kıvamı daha güzel oluyor.
  • Çikolata sosu için: süt, şeker, kakao, sıvı kremayı ekleyip ocağa almadan karıştıralım.
  • Ocağa orta ateşte göz göz olunca altını kapatıp bitter, sütlü damla çikolata ve tereyağı ekleyelim.
  • Ilıdıktan sonra dolapta bekletelim. Bekleyince kıvamı çok güzel olacaktır.
  • Hamuru için: tencereye margarin ve suyu alalım. Margarin eriyince bir tutam tuz ekleyelim. Unu ekleyip güzelce karıştırın
  • Hamuru bir kaba alıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker iyice çırpalım.
  • Krem şanti poşetine hamuru alalım. Yuvarlak şekilde sıkalım.
  • Su ile çıkıntıları düzeltelim. 200 derece ısınmış fırında 180 derecede 40-45 dakika pişirelim.
  • Kreması için süt, un, mısır nişastası, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alalım.
  • Ocağa almadan karıştıralım. Ocağa alalım. Göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Hamur toplarının içine krema dolduralım.
  • Çikolata sosu için malzemeleri tencereye alalım ve pişirelim. Ilıdıktan sonra üzerine döküp servis edelim. Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunun yaparken unu döktüğümüzde hızlı karıştıralım. ( topak kalmasın) Hamuru harcı soğuduktan sonra yumurtaları kıralım. (yumurta pişmesin içinde)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025