Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
Çikolata Soslu Profiterol tarifi: Çikolata Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 porsiyon
Çikolata Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 paket margarin
- 1 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı un (+ 1 yemek kaşığı un)
- 4 adet yumurta
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Çikolata sosunu yapacağız. Çünkü çikolata sosunun 3-4 saat dolapta beklemesi gerekiyor. Kıvamı daha güzel oluyor.
- Çikolata sosu için: süt, şeker, kakao, sıvı kremayı ekleyip ocağa almadan karıştıralım.
- Ocağa orta ateşte göz göz olunca altını kapatıp bitter, sütlü damla çikolata ve tereyağı ekleyelim.
- Ilıdıktan sonra dolapta bekletelim. Bekleyince kıvamı çok güzel olacaktır.
- Hamuru için: tencereye margarin ve suyu alalım. Margarin eriyince bir tutam tuz ekleyelim. Unu ekleyip güzelce karıştırın
- Hamuru bir kaba alıp, soğumaya bırakalım. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker iyice çırpalım.
- Krem şanti poşetine hamuru alalım. Yuvarlak şekilde sıkalım.
- Su ile çıkıntıları düzeltelim. 200 derece ısınmış fırında 180 derecede 40-45 dakika pişirelim.
- Kreması için süt, un, mısır nişastası, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alalım.
- Ocağa almadan karıştıralım. Ocağa alalım. Göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ve tereyağı ekleyip karıştırın.
- Hamur toplarının içine krema dolduralım.
- Çikolata sosu için malzemeleri tencereye alalım ve pişirelim. Ilıdıktan sonra üzerine döküp servis edelim. Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunun yaparken unu döktüğümüzde hızlı karıştıralım. ( topak kalmasın) Hamuru harcı soğuduktan sonra yumurtaları kıralım. (yumurta pişmesin içinde)