Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolata Soslu Profiterol Tarifi

Çikolata Soslu Profiterol

Çikolata Soslu Profiterol Tarifi

Çikolata Soslu Profiterol tarifi: Çikolata Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolata Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin

Çikolata sosu:

  • 200 mililitre krema
  • 2 paket bitter çikolata

Çikolata Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için tereyağını, şekeri, tuzu bir tencereye alarak ocakta karıştırıyoruz.
  • İyice karıştıktan sonra unu ekliyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıp ocaktan alıyoruz. En az 30 dakika soğuması için bir kenara koyuyoruz.
  • Tepsiye sıkma torbasıyla ya da bir tatlı kaşığıyla diziyoruz. En son suya batırdığınız bir kaşığın dışıyla şekillerini düzeltebilirsiniz.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından profiterol hamurlarımızı hemen çıkarmıyoruz.
  • Fırını kapattıktan sonra 10 dakika fırının kapağı açık fırının içinde bekletiyoruz.
  • Kreması için tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri bir tencerede fokurdayana kadar pişiriyoruz.
  • En son ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilini ekliyoruz. Kremayı soğutmadan profiterollerin içine koymuyoruz.
  • Çikolata sosu için çikolata ve kremayı fokurdayana kadar ocakta pişiriyoruz.
  • Profiterollerin içini doldurun ve dinlendirdikten sonra çikolata kreması dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Fırından profiterollerinizi 30 dakika bittikten sonra hemen çıkarmayın. Fırının kapağını aralayıp 10 dakika içinde bekletin. Hamurunuzu yaparken yumurtaları hamur soğumadan kırmayın. Bir yumurtayı hamura yedirmeden diğerini kırmayın teker teker kırıp karıştırın. Krema soğumadan hamurun içine koymayın yoksa hamuru yumuşatır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025