Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
Çikolata Soslu Profiterol tarifi: Çikolata Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Çikolata Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı un (250 ml)
- 125 gram tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
Kreması İçin:
- 500 mililitre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
Çikolata Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını koyarak kaynatın daha sonra bir su bardağı unu ekleyerek bir cimdik tuz ekleyerek iyice karıştırın.
- 1-2 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin.
- Hamuru 5 dakika soğumasını bekleyin sonra 4 yumurtayı tek tek hamura yedirerek kırın.
- Sıkma torbasına hamuru ceviz büyüklüğünde aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
- Kremasını hazırlayalım. Küçük bir tencereye süt, un, 1 yumurta ve şekeri koyarak sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya krem şanti 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek karıştırın.
- Hamurlar piştikten sonra 10 dakika bekleyelim.
- Pişen hamurların ikiye bölerek kremayı sıkma torbasıyla ya da bir tatlı karışı koyup kapatın tabağımıza alalım.
- Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirin. Çikolata sosunu ben bir paket hazır kullandım. Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Hamurumuz cıvık bir kıvam alacak. Yumurtaları tek tek yedirerek kıralım. Çikolata sosunu yediğimiz kadarın dökelim. Dilerseniz kuplarda da servis edebilirsiniz.