Çikolata Soslu Parfe Tarifi
Çikolata Soslu Parfe tarifi: Çikolata Soslu Parfe için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Parfe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çikolata Soslu Parfe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram yulaflı bisküvi
- 1/2 su bardağı kakaolu pirinç patlağı
- 100 gram bademli krokan
- 50 gram damla çikolata
- 50 gram kuru meyve karışımı (küp şeklinde doğranmış incir,
- 2 paket toz krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
Çikolata sosu için:
- 100 gram bitter çikolata
- 50 ml. krema
Servisi için:
Çikolata Soslu Parfe tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri tatlının içinde hissedilmesi için elinizle ufalayın. Bademli krokanı keskin bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın.
- Toz krem şanti ve soğuk sütü, derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde sürekli karıştırıp kıvam alana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin.
- Yulaflı bisküvi ve bademli krokan parçalarını ayrı bir kaseye alın. Kakaolu pirinç patlağı, damla çikolata ve kuru meyve parçalarıyla harmanlayın.
- Buzdolabında kıvam alması için bekleyen çırpılmış krem şantiyi diğer malzemelerle birlikte yavaşça karıştırın.
- Hazırladığınız parfe karışımını dikdörtgen kek kalıbına alıp üzerini streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kadar bekletin.
- Çikolata sosu için; küçük bir sos tenceresine aldığınız kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremanın içinde sürekli karıştırarak eritin.
- Uzun bir süre derin dondurucuda bekleyen parfeyi servis öncesinde kısa bir süre oda ısısında bekletin.
- Ters çevirip kalıbından çıkardığınız tatlıyı, hazırlığınız çikolata sos ve frambuaz taneleriyle süsleyin. Dilimleyip soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Çikolata Soslu Parfe tarifinin püf noktası nedir?
Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirmek yerine olabildiğince ufak parçalar halinde elinizle ufalayın.Önceden çırpılmış krem şantiyi, katılaşması için derin dondurucu ya da buzdolabında bekletin. Yapımında soğuk süt kullanın.
Çikolata Soslu Parfe tarifi için servis önerisi
Dilimlenmesi için servis öncesinde kısa bir süre oda sıcaklığında beklettiğiniz parfeyi, erimemesi adına çok fazla bekletmeden servis edin.Hazırladığınız parfe karışımını porsiyonluk muffin kalıplarında soğutabilir, bu şekilde de servis edebilirsiniz.