Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi
Çikolata Soslu Kurabiye tarifi: Çikolata Soslu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Çikolata Soslu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
Çikolata sosu için:
- 160 gram bitter çikolata
- 1 çay kaşığı tereyağı
Çikolata Soslu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve şekeri geniş bir kaseye alın ve mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın.
- Elediğiniz unu ve ardından tuzu kaseye ekleyin ve tüm malzemelerin birleşmesi için mikserin hamur karıştırma aparatıyla karıştırın veya mümkün olabildiğince az temasla yoğurun. Çok karıştırmayın, aksi halde hamurunuz sertleşir.
- Malzemeler bütünleştikten sonra kurabiye hamurunu streç filmle kaplayın ve en az 1 saat buzdolabında bekletin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru açmak için 5 dakika kadar bekleyin. Hamuru açacağınız alana un serperek kurabiye hamurunu 0,5 cm kalınlığında olacak şekilde bir merdaneyle açın.
- Açtığınız hamuru dilediğiniz kurabiye kalıbıyla şekil vererek kesin. Kurabiye kalıbınız yoksa bir bıçak yardımıyla kare veya baklava dilimi şeklinde de kesebilirsiniz. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisi üzerine yerleştirin.
- Hamurun bir kısmına şekil verirken kalan hamuru buzdolabında saklamaya özen gösterin. Şekil verdiğiniz kurabiye hamurlarını da buzdolabına alın ve fırında vermeden önce 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve ardından ocağa aldığınız küçük boy bir tencereye hafifçe su koyup ısıtarak benmariyi hazırlayın.
- Buzdolabından çıkardığınız kurabiyeleri 180 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra 10-15 dakika tepside dinlenmeye bırakın.
- Hazırladığınız benmari için çikolatayı parçalayın ve tencerede ısıttığınız su üzerine koyabileceğiniz bir kaseye alın. İçine tereyağını da eklediğiniz çikolatalar benmari usulü erirken arada bir karıştırın.
- Suyun kaynamamasına özen gösterin ve çikolatalar tamamen eridikten sonra benmariden alıp tezgah üzerinde ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin.
- Çikolata sos hafif ılıkken ve kurabiyeler soğumuşken, kurabiyeleri sosa batırarak yine yağlı kağıt üzerine yerleştirin ve çikolatalı sosun oturması için bekleyin. Ardından servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
Çikolata Soslu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiye hamurunun soğuk kalması ve ısınmaması, fırında yayılmadan pişmesi için dikkat etmeniz gereken bir noktadır. Dolasıyla hamurun bir kısmıyla uğraşırken kalan hamuru tezgah üstünde bekletmek yerine buzdolabına koyun. Böylece kurabiyeniz fırında yayılmaz ve şekli bozulmaz. Her türlü tereyağlı kurabiye hamuru ile çalışırken bu prensibi uygulamaya özen gösterin. Kurabiyeleri çikolata sosa batırdığınızda oturması zaman alabilir, oda sıcaklığı yüksekse daha uzun sürecektir. Çikolata sosuna tereyağ eklememizin sebebi hafifçe parlak durması ve akışkanlığını düzenlemesidir.
Çikolata Soslu Kurabiye tarifi için servis önerisi
Çikolata sosu donmadan üzerine Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz veya fındık serpebilirsiniz.