Çikolata Soslu Kalp Kurabiye Tarifi
Çikolata Soslu Kalp Kurabiye tarifi: Çikolata Soslu Kalp Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Kalp Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolata Soslu Kalp Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 150 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri (100 gram)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket şekerli vanilin
- 295 gram un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı kakao
Çikolata Sosu İçin:
- 2 paket çikolata (beyaz ve sütlü)
- 2 yemek kaşığı şeker draje
- 1 yemek kaşığı kuru meyve parçacığı
Çikolata Soslu Kalp Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın. Yumurta da ilave ederek elinizle krema kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Yaklaşık 2 su bardağı kadar unu karışıma ekleyin.
- Hafifçe ele yapışır kıvamdayken hamurunuzu ikiye ayırarak farklı kaplara alın.
- Bir kaptaki karışıma kakao ekleyin, eğer hala ele yapışan kıvamdaysa geriye kalan 1/2 su bardağı undan biraz ekleyebilirsiniz.
- Diğer kaptaki hamura da ele yapışmayacak kıvama gelene kadar kalan undan azar azar ekleyin.
- Hamurları mümkünse 30 dakika dolapta dinlendirdikten sonra, merdane yardımı ile açıp kalıpla şekil verdikten sonra tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra, çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Kurabiyelerin yarısını batırarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.