Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi
Çikolata Soslu Islak Kek tarifi: Çikolata Soslu Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Çikolata Soslu Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Çikolata Soslu Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabına 4 adet yumurta ve 1,5 su bardağı şekeri ilave edip köpük köpürünceye kadar çırpalım.
- 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip çırpalım.
- Daha sonra elemiş olduğumuz 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu ve 2,5 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.
- Yağlanmış yuvarlak büyük boy fırın kabına kek harcını eşit şekilde yaylım. Tezgaha 3-4 kez vurup hava kabarcıklarını çıkaralım.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 40-45 dakika arasında pişirelim.
- Kekimiz pişerken sosu için;uygun bir kaba 2 su bardağı süt, yarım su bardağı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Sosumuz hazır.
- Kek piştikten sonra kürdan yardımı ile delikler açalım ve sosun yarısını dökelim.
- Daha sonra keki dilimleyelim ve kalan sosu da eşit şekilde döküp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizi istediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.