Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı tarifi: Çikolata Soslu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır çikolata sosu
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye süt, irmik, şeker ve Hindistan cevizini alıp koyulaşana kadar pişirelim. Kaynayan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynayan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyip, tereyağının eridiğinden emin olana kadar karıştırıp, ocağın altını kapatalım.
- Muhallebiyi ocaktan alıp su ile ıslattığımız kalıbımıza dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım. 2-3 saat bekletelim. (ben 1 gün bekletiyorum.)
- Soğuyan tatlımızı buzdolabından çıkarıp servis tabağına ters çevirelim.
- Hazır çikolata sosunu, paketin üzerindeki talimata uygun pişirip tatlımızın üzerine dökelim. Kürdanla şekil verelim. Buzdolabına koyup 1 saat daha bekletelim.
- Ardından servis edelim, afiyetler olsun.
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebiyi dökmeden önce kalıbımızı ıslatalım ki muhallebiyi ters çevirince rahatlıkla çıksın.