Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı tarifi: Çikolata Soslu İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Soslu İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Çikolata sos için:
- 1/2 paket çikolata sos
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir tencereye sütü alın. İçerisine irmiği ve şekeri ekleyin. Tencerenin altını açın ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Karışım göz göz olup, güzelce kaynayana dek karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra, iyice yoğunlaşana dek karıştırmaya ara vermeyin. Bozadan daha yoğun bir kıvam aldığında ise içine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve altını kapatın.
- Bir tart kalıbını ya da kullanmak istediğiniz herhangi bir kalıbı ıslatın. İçerisine hazırladığınız irmikli tatlıyı dökün ve oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlenmiş olan tatlınızı alın ve bir servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartın.
- Minik bir tencerede süt ve çikolata sosunu karıştırın. Ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırın. Ardından ocağın altını kapatın ve oda ısısına gelene dek, kabuk tutmaması için, ara ara karıştırmaya devam edin.
- Servis tabağına aldığınız irmikli tatlınızı, çikolata sosunuzla süsleyin, Hindistan ceviziyle taçlandırın ve ardından dilimleyerek servis edin
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlınız kaynamaya başladıktan sonra iyice yoğunlaşana dek altını kapatmayın ve karıştırmaya ara vermeyin. Kalıba yapışmaması için, kullanacağınız kalıbı ıslatmayı unutmayın. Dilerseniz hazır çikolata sos yerine eritilmiş çikolata ve kremayı çırparak da bir çikolata sos hazırlayabilirsiniz.