Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolata Salamı Tarifi

Çikolata Salamı

Çikolata Salamı Tarifi

Çikolata Salamı tarifi: Çikolata Salamı için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Salamı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolata Salamı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı fındık içi

Çikolata Salamı tarifi nasıl yapılır?

  • Çikolatayı iri parçalar halinde kırın. Bir sos tenceresine tereyağı, çikolata, kakao, süt, vanilya ve pudra şekerini aktarın. Güzelce karıştırıp ocağın üzerine alın.
  • Kısık ateşte tereyağı ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin. Kaynatmayın, çok ısınmamasına dikkat edin. Erir erimez henüz ılık bir haldeyken ocaktan alın.
  • Fındıkları iri parçalar halinde kırın.
  • 1 paket bisküviyi bir büyük karıştırma kasesinin içerisine minik parçalar halinde kırın. Üzerine çikolatalı sosu ve fındık parçalarını gezdirip karıştırın.
  • Geriye kalan yarım paket bisküviyi daha ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Streç filmden orta büyüklükte bir parça kesin, tezgaha serin ve üzerine hafifçe pudra şekeri serpin.
  • Hazırladığınız harcın bir kısmını içerisine aktarın ve elinizle birleştirerek düzeltin. Ardından streç filmle sararak yuvarlayın ve salam şeklini verin. Aynı işlemi geriye kalan harca da uygulayın. Dilerseniz tamamını bir büyük salam olacak şekilde de hazırlayabilirsiniz.
  • Ardından buzlukta 1-2 saat kadar dondurun. Dondurduktan sonra çıkarıp bir bıçak yardımıyla dilediğiniz boyutlarda dilimleyin ve servis edin. Afiyetler olsun!

Çikolata Salamı tarifinin püf noktası nedir?

Sosu sıcak bir şekilde bisküvilerin üzerine boşaltmayın. Sosun ılık olmasına özen gösterin. Dilerseniz küçük küçük boyutlarda salamlar elde edebilirsiniz ya da tamamını büyük bir streç filmle sarıp büyükçe bir salam elde edebilirsiniz. Buzlukta bekletip daha sonra tüketeceksiniz, tüketmeden yarım saat önce çıkarıp biraz oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Dilimlemeniz daha da kolay olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025