Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi
Çikolata Parçacıklı Kurabiye tarifi: Çikolata Parçacıklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Parçacıklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Çikolata Parçacıklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 50 gram şeker (200 ml su bardağı ölçüsüyle yarım su bardağı)
- 100 gram toz şeker (yarım su bardağından iki parmak fazla)
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 adet yumurta
- 230 gram un (200 ml su bardağı ölçüsüyle tam 2 su bardağı)
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket beyaz çikolata
Çikolata Parçacıklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak fırını 180 derecede alt üst çalıştırdım, güzelce ısınması önemli.
- Şekerler ve tereyağını kremamsı kıvam alana kadar iyice çırptım.
- Tereyağı ne kadar yumuşak olursa çırpması o kadar kolay olur. Güzelce çırptıktan sonra vanilin ve yumurta ekleyip çok az çırptım karışsın sadece.
- Kuruları ayrı bir kapta karıp çırptığım harca ekledim. Çok az daha çırpıp ele geçtim. Elimle topladım.
- Çikolatalardan birazını üzeri için kenara ayırdım, kalan bütün çikolataları hamura ekleyip, yoğurdum.
- Kare paket bitter ve sütlü çikolata kullandım. Biraz da beyaz çikolata...
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip aralıklarla kurabiye toplarını dizdim.
- Ayırdığım çikolataları üzerilerine çok bastırmadan kondurdum. Tam bir tepsilik malzemeler. Boyutları küçültürseniz iki tepsi de olur.
- Fırında tam 10 dakika pişirdim. Afiyet olsun.
Çikolata Parçacıklı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleri yuvarladıktan sonra üzerilerine bastırmayalım. Pişerken şekillerini alıyorlar. 10 dakikadan fazla pişirmeyelim. Fırından çıktıktan sonra sertleşiyorlar.