Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolata Katmanlı Kurabiye Tarifi

Çikolata Katmanlı Kurabiye

Çikolata Katmanlı Kurabiye Tarifi

Çikolata Katmanlı Kurabiye tarifi: Çikolata Katmanlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Katmanlı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolata Katmanlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (gerekirse artırabilirsiniz)

Çikolata Katmanlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Pudra şekeri ,vanilya ve yumurta mikserle çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve oda sıcaklığına gelmiş margarin eklenip tekrar karıştırılır.
  • Son olarak un, nişasta ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Daha sonra merdane ile açılır.
  • Kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 10 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Diğer taraftan, bir paket çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolataya soğumuş kurabiyenin üst tarafı batırılır. Donması için yağlı kağıt serili tepsiye tekrar  dizilir buzdolabına kaldırılır.
  • Üzerine yine aynı şekilde beyaz çikolatayı eritip, görseldeki gibi şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025