Çikolata Katmanlı Kurabiye Tarifi
Çikolata Katmanlı Kurabiye tarifi: Çikolata Katmanlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Katmanlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Çikolata Katmanlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (gerekirse artırabilirsiniz)
Çikolata Katmanlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Pudra şekeri ,vanilya ve yumurta mikserle çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ve oda sıcaklığına gelmiş margarin eklenip tekrar karıştırılır.
- Son olarak un, nişasta ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Daha sonra merdane ile açılır.
- Kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 10 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Diğer taraftan, bir paket çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolataya soğumuş kurabiyenin üst tarafı batırılır. Donması için yağlı kağıt serili tepsiye tekrar dizilir buzdolabına kaldırılır.
- Üzerine yine aynı şekilde beyaz çikolatayı eritip, görseldeki gibi şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun.