Çikolata Kaplı Un Helvası Topları Tarifi
Çikolata Kaplı Un Helvası Topları tarifi: Çikolata Kaplı Un Helvası Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Kaplı Un Helvası Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Çikolata Kaplı Un Helvası Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 0,5 su bardağı su
- 0,75 su bardağı süt
- 0,75 su bardağı toz şeker
- 60 gram çikolata
Çikolata Kaplı Un Helvası Topları tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını yapışmaz tabanlı bir tencereye alın ve eridikten sonra içine un ilavesini yapın.
- Tahta bir kaşık yardımıyla, unla tereyağı iyice birbirine geçene ve unun rengi güzelce koyulaşana dek yaklaşık 20 dakika boyunca hiç durmadan kavurun.
- Ayrı bir kapta toz şeker, su ve sütü karıştırın. Yeterince kavurduğunuz tereyağlı una bu karışımı yavaş yavaş, fakat hızlı bir şekilde karıştırarak ekleyin.
- Helvanız tüm şerbeti çekip, güzelce koyulaşana dek kavurun ve ardından ocağın altını kapatıp ılıklaşması için kenara alın.
- Helva yeterince ılıklaştığında, çikolatayı benmari usulü eritin ve un helvasına elinizle top top şekil verin.
- Şekillendirdiğiniz un helvalarını eritilmiş çikolata da gezdirip, kaplanmalarını sağlayın ve yağlı bir fırın kağıdı üstüne donmaları için bırakın.
- Tamamen soğuduktan sonra servis edin.
Çikolata Kaplı Un Helvası Topları tarifinin püf noktası nedir?
Un helvası yapmanın en önemli püf noktası; helvanız pişerken sabırla, ısrarla ve hiç durmadan en az 20 dakika boyunca kavurmanızdır.