Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolata Kaplı Un Helvası Topları Tarifi

Çikolata Kaplı Un Helvası Topları

Çikolata Kaplı Un Helvası Topları Tarifi

Çikolata Kaplı Un Helvası Topları tarifi: Çikolata Kaplı Un Helvası Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Kaplı Un Helvası Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolata Kaplı Un Helvası Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 0,5 su bardağı su
  • 0,75 su bardağı süt
  • 0,75 su bardağı toz şeker
  • 60 gram çikolata

Çikolata Kaplı Un Helvası Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını yapışmaz tabanlı bir tencereye alın ve eridikten sonra içine un ilavesini yapın.
  • Tahta bir kaşık yardımıyla, unla tereyağı iyice birbirine geçene ve unun rengi güzelce koyulaşana dek yaklaşık 20 dakika boyunca hiç durmadan kavurun.
  • Ayrı bir kapta toz şeker, su ve sütü karıştırın. Yeterince kavurduğunuz tereyağlı una bu karışımı yavaş yavaş, fakat hızlı bir şekilde karıştırarak ekleyin.
  • Helvanız tüm şerbeti çekip, güzelce koyulaşana dek kavurun ve ardından ocağın altını kapatıp ılıklaşması için kenara alın.
  • Helva yeterince ılıklaştığında, çikolatayı benmari usulü eritin ve un helvasına elinizle top top şekil verin.
  • Şekillendirdiğiniz un helvalarını eritilmiş çikolata da gezdirip, kaplanmalarını sağlayın ve yağlı bir fırın kağıdı üstüne donmaları için bırakın.
  • Tamamen soğuduktan sonra servis edin.

Çikolata Kaplı Un Helvası Topları tarifinin püf noktası nedir?

Un helvası yapmanın en önemli püf noktası; helvanız pişerken sabırla, ısrarla ve hiç durmadan en az 20 dakika boyunca kavurmanızdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025