Çikolata Kaplı Un Helvası Tarifi
Çikolata Kaplı Un Helvası tarifi: Çikolata Kaplı Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Kaplı Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çikolata Kaplı Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 80 gram bitter çikolata
- 60 gram sütlü çikolata
- 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çikolata Kaplı Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını tencerede eritiyoruz. Zeytinyağını ilave ediyoruz.
- Unu katıyoruz ve rengi değişip kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
- Su, süt, şeker ve vanilya şekerini başka bir kapta karıştıralım.
- Kavrulan una şerbeti katıp iyice çekip kıvam alana kadar karıştıralım. Altını kapatıp soğuması için kenara alalım.
- Çikolataları benmari usulü eritelim.
- Helvadan kaşık ile parçalar alıp hafif ıslattığımız elimizle yuvarlayalım ve çikolataya banalım. Yağlı kağıt üzerine dizip üzerlerine Hindistan cevizi serpelim.
- Çikolatası donana kadar dolapta bekletelim. Afiyet olsun.