Çikolata Kaplı Portakal Aromalı Kek Tarifi
Çikolata Kaplı Portakal Aromalı Kek tarifi: Çikolata Kaplı Portakal Aromalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Kaplı Portakal Aromalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Çikolata Kaplı Portakal Aromalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı tereyağı (ya da margarin)
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kakao (25 gram kadar)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 160 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
Çikolata Kaplı Portakal Aromalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Baton kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım ve un serpiştirip kenara alalım.
- Yarım su bardağa tereyağını eritelim ve oda soğumaya kalsın kenarda.
- Sonrasında kekin yapımı için uygun bir çırpma kabında yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Ardından sıvı malzemeleri ekleyelim çırpalım ve son olarak kuru malzemeleri de ekleyip çırpalım. Kek kalıbına boşaltalım.
- 170 derece alt üst ayar fırında 40-45 dakika pişirelim. Piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve kek tamamen soğuduğunda üzerini benmari usulü eriştiğimiz çikolata ile güzelce kapatalım ve dolapta çikolatası donduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.