Çikolata Kaplı Madlen Kek Tarifi
Çikolata Kaplı Madlen Kek tarifi: Çikolata Kaplı Madlen Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Kaplı Madlen Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
80 adet küçük boy
Çikolata Kaplı Madlen Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Madlen kek için:
- 3 adet yumurta
- 2/3 su bardağı toz şeker (120-130 g)
- 1 adet limon
- 1 su bardağı un (120-130 g)
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 90 gram tereyağı (eritilmiş)
Kaplamak için:
- 120 gram bitter çikolata (%54 kakao oranı)
- 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı (arzuya göre)
Çikolata Kaplı Madlen Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları geniş bir kaba kırın, toz şekeri ekleyerek mikserle 3 dakika kadar yüksek hızda çırpın. Şekerin eridiğine emin olduktan sonra 1 limonun kabuğun rendenin minik kısmıyla rendeleyerek üzerine ekleyin.
- Un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve düşük ayarda karıştırın.
- Son olarak eritilmiş ve oda sıcaklığına gelmiş tereyağını döküp hafifçe karıştırın ve limonun yarısının suyunu ekleyin. Tüm malzemelerin homojen olarak karışması için spatulayla karıştırın.
- Madlen kekin harcını en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından tercihen bir sıkma torbasına alın. Böylece kalıp içerisine sıkmak çok daha kolay olacaktır.
- Madlen kalıbınızın boyutuna göre tamamını doldurmayacak şekilde sıkma torbasıyla sıkarak harçtan ekleyin. 17,5x30 cm'lik kalıp kullandığımız bu tarifte, her kalıptan toplam 20 adet mini madlen kek elde edilmektedir. Bir madlen kek için yarım tatlı kaşığı harç koyabilirsiniz.
- Tüm kalıbı doldurduktan sonra 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında fansız ayarda ve alttan ikinci rafta 7-8 dakika pişirin. Toplamda 4 adet kalıp kullanarak tüm harcı pişirebilirsiniz.
- Madlen kekler pişerken çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba parça parça ekleyin. Benmari usulü, sıcak fakat kaynamayan su üzerine alarak eritin. Tamamen eriyen çikolatayı ocaktan alın, tereyağını ekleyip karıştırın.
- Fırından çıkıp soğuyan madlen kekleri oda sıcaklığında dinlenmiş çikolataya yatay şekilde batırın. Fazla çikolatayı alt kısmından hafifçe sıyırın.
- Yağlı kağıt üzerine serin, bu aşamada dilerseniz çikolatalı kısımlarına toz Antep fıstığı serpin ve 5-10 dakika bu şekilde bekletin. Ardından çikolatanın iyice oturması için buzdolabında da 10-12 dakika bu şekilde dinlendirin.
- Çay, kahve yanına lokmalık olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
Çikolata Kaplı Madlen Kek tarifinin püf noktası nedir?
Aynı tarifi kullanarak normak boyutlarda da madlen kekler hazırlayabilirsiniz. Cupcake veya muffin kalıbında pişirebilirsiniz. Farklı kalıplar kullanacaksanız pişirme süresi ve adet olarak farklılık gösterebilir.