Çikolata Kaplı Çilekler Tarifi
Çikolata Kaplı Çilekler tarifi: Çikolata Kaplı Çilekler için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Kaplı Çilekler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çikolata Kaplı Çilekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet çilek
- 200 gram bitter çikolata ( yüzde 55 kakao oranı içeren)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata Kaplı Çilekler tarifi nasıl yapılır?
- Çileklerinizi iyice yıkayın.
- Yıkadığınız çilekleri ezilmemelerine özen göstererek iyice kurulayın ve bir kabın içine alın.
- Ocağınızın altını yakın ve yarısına kadar su doldurun. Su kaynamaya başladığında tabanına değmeyecek şekilde cam bir kase oturttun.
- Ardından çikolatayı minik parçalara bölün ve cam kasenin içine alın. Benmari usülü eritmeye başlayın.
- Eriyen çikolatanızın içerisine tereyağını ekleyin, iyice karıştırın. Ocaktan alın.
- Bir tabağın ya da tepsinin üzerine pişirme kağıdı serin.
- Daha önceden yıkadığınız çilekleri erimiş çikolatanın içerisine batırın. Pişirme kağıdının üzerine alın.
- Aynı adımları tüm çileklere uyguladıktan sonra dolaba kaldırın. Yaklaşık 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Çikolata üzerinde donduğunda çilekleriniz hazır demektir. Afiyet olsun.
Çikolata Kaplı Çilekler tarifinin püf noktası nedir?
Çikolatanın çilekler üzerinde pürüzsüz bir şekilde donmasını istiyorsanız çileklerinizi yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Çilekleriniz kuru, çikolatanız sıcak olduğunda pürüzsüz bir şekilde donacaktır.