Çikolata Fındık Kaplı Pasta Tarifi
Çikolata Fındık Kaplı Pasta tarifi: Çikolata Fındık Kaplı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Fındık Kaplı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Çikolata Fındık Kaplı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1/2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao ( İç dolgusu için)
- 3 su bardağı süt ( İç dolgusu için)
- 2 yemek kaşığı un ( İç dolgusu için)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası ( İç dolgusu için)
- 1 çay bardağı toz şeker ( İç dolgusu için)
- 2 adet yumurta sarısı ( İç dolgusu için)
- 1 paket vanilya ( İç dolgusu için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı ( İç dolgusu için)
- 150 gram sütlü çikolata ( İç dolgusu için)
- 1 paket krem şanti ( İç dolgusu için)
- 1 yemek kaşığı fındık ( İç dolgusu için)
Çikolata Fındık Kaplı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Önce keki yapmakla başlayın. Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Sıvıları ekleyip, çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri de ekleyerek karıştın. Yağlı kağıt serdiğiniz kalıba harcı dökün. 180 derecede 30-35 dakika pişirin.
- Kek fırında pişerken, iç dolgusunu hazırlayın. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını tencereye koyup, karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp vanilya,tereyağı ve çikolata ekleyin. Karıştırdıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ekleyin. Blender ile çırpın.
- Kek fırından çıkınca soğumaya bırakın. İç dolgu da buzdolabında soğumuş olacak. Keki soğuduktan sonra 3’e bölüp, kesin. Her katına dolguyu sürün. İsterseniz meyve de ilave edebilirsiniz. (Fotoda muz da var.)
- En son üzerine fındık ve çikolata ile süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN!