Çikolata Damlalı Muzlu Pasta Tarifi
Çikolata Damlalı Muzlu Pasta tarifi: Çikolata Damlalı Muzlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolata Damlalı Muzlu Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 kişilik
Çikolata Damlalı Muzlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 6 adet yumurta (yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılacak)
- 1 çimdik tuz
- 1 + 1/3 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 100 ml. su
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
Krema için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml. sıvı krema
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 adet limonun suyu
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 3/4 su bardağı soğuk süt
İçi için:
- 2 adet muz
- 1/2 su bardağı fındık
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Çikolata Damlalı Muzlu Pasta tarifi nasıl yapılır?
- 26 cml'ik kek kalıbının tabanı ve kenarları yağlanır. Taban ve kenarlar için pişirme kağıdı kesilir (kenarlar taşma riskine karşı daha yüksek kesilir) ve yapıştırılır.
- Bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, vanilin, tuz elenerek hazırlanır, kenara alınır.nYumurta akları tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır, kenara alınır (Yumurta aklarına sarısı karışmamalı, kap ve çırpma aparatı yağsız ve temiz olmalı).
- Başka bir kapta yumurta sarıları ve toz şeker çırpılır (toz şeker eriyip karışımın rengi açılana kadar).
- Yumurta sarısıyla hazırlanan karışıma un, kabartma tozu, karbonat ve tuz üç defada eklenerek spatul ile karıştırılır (Artık mikser veya çırpma teli kullanılmaz). Bu karışıma yumurta akları karışımı üç defada eklenerek spatul ile karıştırılır.
- Hazırlanan karışım kek kalıbının kenarlarından başlayarak dökülür. 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 40-45 dakika pişirilir.
- Kürdan batırılınca üzerinde birkaç kırıntı kalacak şekilde çıkıyorsa pişmiştir.nFırından çıkarılınca kek çökmesin diye kalıbıyla ters çevrilir oda ısısında soğutulur.
- Şurup yapmak istemezseniz sadece süt ile de ıslatabilirsiniz. Küçük bir tencerede şeker ve su 10 dakika kaynatılır. En son limon suyu eklenir, bir taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Çikolata Damlalı Muzlu Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme kağıdı kekin taşma riskine karşı yüksek bırakılır. Fırından çıkarılınca kek çökmesin diye kalıbıyla ters çevrilir oda ısısında soğutulur.Krema orta ısıda sürekli karıştırılarak iyice koyulaşana ve un kokusu çıkana kadar pişirilir (Çok yoğun bir kıvam alacak)