Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ciğerli Pilav Tarifi

Ciğerli Pilav

Ciğerli Pilav Tarifi

Ciğerli Pilav tarifi: Ciğerli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Ciğerli Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ciğerli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram ciğer
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ciğerli Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirincin üzerine sıcak su ekleyerek bekletin.
  • Ciğerleri güzelce yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra küp küp doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun.
  • Daha sonra ciğerleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Ciğerler pişince suyunu süzüp yıkadığınız pirinçleri ekleyin, biraz kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyin.
  • Pilavınızı düşük-orta ateşte, kapağı kapalı halde, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavınızı dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Ciğerli Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme aşamasında dilerseniz kimyon miktarını arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025