Ciğerli Pilav Tarifi
Ciğerli Pilav tarifi: Ciğerli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Ciğerli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ciğerli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ciğer
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Ciğerli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirincin üzerine sıcak su ekleyerek bekletin.
- Ciğerleri güzelce yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra küp küp doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun.
- Daha sonra ciğerleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Ciğerler pişince suyunu süzüp yıkadığınız pirinçleri ekleyin, biraz kavurduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyin.
- Pilavınızı düşük-orta ateşte, kapağı kapalı halde, suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavınızı dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Ciğerli Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme aşamasında dilerseniz kimyon miktarını arttırabilirsiniz.