Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ciğer Tava Tarifi

Ciğer Tava

Ciğer Tava Tarifi

Ciğer Tava tarifi: Ciğer Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Ciğer Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ciğer Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuzu ciğeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı kızartma yağı
  • 2 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş)
  • 1/2 demet maydanoz

Ciğer Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Ciğerleri temizleyin ve minik parçalar halinde kesin.
  • Dilimledikten sonra tel süzgeçte iyice süzülmesi için 15 dakika bekletin.
  • Büyük boy buzdolabı poşetinin içine, tuz, un, mısır ununu ilave edin.
  • Süzülen etleri buzdolabı poşetinin içine koyarak ağzını kağatıp çalkalayın ve kuru karışımın etin her yerini eşit kapladığına emin olun.
  • Kızartma yağının iyice kızmasını bekleyin.
  • Una buladığınız ciğerleri kızartın.
  • Kızaran ciğerlerin fazla yağını kağıt havlu yardımıyla süzdürün.
  • İri dilimlenmiş kırmızı soğan dilimleri ve maydanozla kızaran ciğeri sunum tabağına alın, karıştırın ve işte bu kadar, afiyet olsun!

Ciğer Tava tarifinin püf noktası nedir?

Ciğerleri minik parçalar halinde doğramak, ciğerlerin daha çabuk pişmesine yardımcı olacak ve sert bir kabuk oluşmasını önleyecektir.

Ciğer Tava tarifi için servis önerisi

Dilerseniz yanına ciğerlerle aynı büyüklükte patates kızartmalarıyla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025