Ciğer Taplaması Tarifi
Ciğer Taplaması tarifi: Ciğer Taplaması için gerekli malzemeler nelerdir? Ciğer Taplaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Ciğer Taplaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu ciğeri
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 50 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam nane
Ciğer Taplaması tarifi nasıl yapılır?
- Ciğeri yıkayın ve mutfak robotuna atıp çekin.
- Ardından küçük parçalara böldüğünüz kuru soğanı da ekleyin ve robottan tekrar çekip, derince bir kaba alın.
- İçine bulguru, reyhanı ve tuzunu ekledikten sonra güzelce karıştırın ve üstünü kapatıp 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenme süresinin sonunda elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak bir şekil verip, ortasına parmağınızla bastırarak minik bir çukur açın.
- Tüm hamurdan bu şekilde köfteler hazırlayın ve üstlerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin.
- Köfteler dinlenirken derince bir tencereye bolca su ve 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Su kaynadıktan sonra köfteleri içine atın. Köfteler önce dibe çökecek, piştiklerinde ise suyun yüzeyine yaklaşacaklar.
- Köfteleri bu şekilde pişirdikten sonra süzerek bir servis tabağına alın.
- Bir tavada tereyağınız kızdırın ve içine biberi ekleyerek sosunu hazırlayın.
- Sıcak olan köftelerin üstüne kızdırılmış tereyağlı bineri gezdirin. İnce doğranmış taze nane yaprakları ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.