Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ciğer Taplaması Tarifi

Ciğer Taplaması

Ciğer Taplaması Tarifi

Ciğer Taplaması tarifi: Ciğer Taplaması için gerekli malzemeler nelerdir? Ciğer Taplaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ciğer Taplaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuzu ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 50 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam nane

Ciğer Taplaması tarifi nasıl yapılır?

  • Ciğeri yıkayın ve mutfak robotuna atıp çekin.
  • Ardından küçük parçalara böldüğünüz kuru soğanı da ekleyin ve robottan tekrar çekip, derince bir kaba alın.
  • İçine bulguru, reyhanı ve tuzunu ekledikten sonra güzelce karıştırın ve üstünü kapatıp 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenme süresinin sonunda elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak bir şekil verip, ortasına parmağınızla bastırarak minik bir çukur açın.
  • Tüm hamurdan bu şekilde köfteler hazırlayın ve üstlerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin.
  • Köfteler dinlenirken derince bir tencereye bolca su ve 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyip, kaynamaya bırakın.
  • Su kaynadıktan sonra köfteleri içine atın. Köfteler önce dibe çökecek, piştiklerinde ise suyun yüzeyine yaklaşacaklar.
  • Köfteleri bu şekilde pişirdikten sonra süzerek bir servis tabağına alın.
  • Bir tavada tereyağınız kızdırın ve içine biberi ekleyerek sosunu hazırlayın.
  • Sıcak olan köftelerin üstüne kızdırılmış tereyağlı bineri gezdirin. İnce doğranmış taze nane yaprakları ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025