Ciğer Şiş Tarifi
Ciğer Şiş tarifi: Ciğer Şiş için gerekli malzemeler nelerdir? Ciğer Şiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Ciğer Şiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kuzu ciğeri
- 300 gram kuyruk yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
Servisi için:
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
Ciğer Şiş tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız kuzu ciğerini küçük parçalar halinde kesin. Tuz ile harmanlayın.
- Kuyruk yağını ciğerlerle uyumlu olacak şekilde kesin. Ciğer parçalarını çöp şişlere geçirmeye başlayın. İki ya da üç parça ciğerin ardından bir parça kuyruk yağı takın. Aynı işlemi tüm şişlere uygulayın.
- Ciğer şişleri mangal ateşinde ters yüz edip her tarafı kızarana kadar pişirin.
- Kimyon serpip yufka ekmekleri eşliğinde sıcağı sıcağına servis tabaklarına aldığınız ciğer şişleri, piyazlık doğradıktan sonra sumakla harmanladığınız kuru soğanlar eşliğinde servis edin.
Ciğer Şiş tarifi için servis önerisi
Piyazlık doğradığınız kuru soğanları, yüksek ateşte soteledikten sonra baharatlarla çeşnilendirip ciğer şiş yanında servis edebilirsiniz.