Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ciğer Kavurma Tarifi

Ciğer Kavurma

Ciğer Kavurma Tarifi

Ciğer Kavurma tarifi: Ciğer Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Ciğer Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ciğer Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana ciğeri
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz (üzerine)

Ciğer Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını derince bir tavaya alın ve ince doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun.
  • Kavrulmuş soğana doğranmış ciğerleri ekleyin ve kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Ardından baharatlarını ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra 10 dakika daha kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Ciğerler iyice yumuşayınca bir servis tabağına alın ve üstünü ince doğranmış maydanozlarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Ciğer Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Ciğerlerin daha yumuşak olması için fazla suyu ve kanın süzülmüş olduğundan emin olun. Dilerseniz sütün içinde bekleterek de kıvamını güzelleştirebilirsiniz. Tuz ve baharatlarını son aşamada ilave ederek sertleşmesini de önlemiş olursunuz.

Ciğer Kavurma tarifi için servis önerisi

Bol soğan ve yeşillikle sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025