Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çiğ Börek (Çibörek) Tarifi

Çiğ Börek (Çibörek)

Çiğ Börek (Çibörek) Tarifi

Çiğ Börek (Çibörek) tarifi: Çiğ Börek (Çibörek) için gerekli malzemeler nelerdir? Çiğ Börek (Çibörek) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çiğ Börek (Çibörek) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Harcı İçin:

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı su

Çiğ Börek (Çibörek) tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun.
  • 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamurlardan limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
  • Ayrı bir kapta kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.
  • Bezeleri yuvarlak şekilde açın ve yarısına kaşığın ters kısmıyla kıymadan yayın.
  • Çatal yardımıyla kapattığınız çi börekleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
  • Sıcak olarak servis edin.

Çiğ Börek (Çibörek) tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız hamuru mutlaka oda sıcaklığında güzelce mayalandırın. Soğanınız rendelerken çok su bırakmışsa suyunu mutlaka süzdürerek harca ilave edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025