Çiğ Börek (Çibörek) Tarifi
Çiğ Börek (Çibörek) tarifi: Çiğ Börek (Çibörek) için gerekli malzemeler nelerdir? Çiğ Börek (Çibörek) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çiğ Börek (Çibörek) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Harcı İçin:
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı su
Çiğ Börek (Çibörek) tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun.
- 20 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamurlardan limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
- Ayrı bir kapta kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.
- Bezeleri yuvarlak şekilde açın ve yarısına kaşığın ters kısmıyla kıymadan yayın.
- Çatal yardımıyla kapattığınız çi börekleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
- Sıcak olarak servis edin.
Çiğ Börek (Çibörek) tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız hamuru mutlaka oda sıcaklığında güzelce mayalandırın. Soğanınız rendelerken çok su bırakmışsa suyunu mutlaka süzdürerek harca ilave edin.