Çiğ Börek Tarifi
Çiğ Börek tarifi: Çiğ Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çiğ Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet orta boy
Çiğ Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 büyük su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 tutam karabiber
Çiğ Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak unumuzu derin bir yoğurma kabına alıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Ortasında delik açarak suyumuzu yavaşça ekleyerek bir yandan kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Hamurumuz toplanınca elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra tezgahın üzerine un dökerek yoğurmaya devam ediyoruz. Sert, ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuz orta sertliğe eriştiğinde uzun bir şerit yaparak cevizden biraz büyük parçalara ayırıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerine nemli bez koyarak 15 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz.
- İç harcımız için kıymamızı bir kaba alıyoruz ve üzerine bir büyük soğanı rendeliyoruz.
- 2 tutam karabiber, 1 tutam tuz ve 1 çay bardağından 1 parmak az su ilave ediyoruz . Sulu ve lahmacun içi gibi bir kıvam elde etmemiz lazım.
- Dinlenen hamurlarımızı merdane yardımıyla açıyoruz.Orta kalınlıktan bir tık ince bir hamur elde etmemiz lazım. 1 tatlı kaşığı iç harcımızı hamurun ortasına yayarak kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Çiğ Börek tarifinin püf noktası nedir?
Hamurumuzun orta kalınlıktan 1 tık ince olması gerekiyor.