Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek

Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek tarifi: Çiğ Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çiğ Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çiğ Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 büyük su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 tutam karabiber

Çiğ Börek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak unumuzu derin bir yoğurma kabına alıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Ortasında delik açarak suyumuzu yavaşça ekleyerek bir yandan kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Hamurumuz toplanınca elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra tezgahın üzerine un dökerek yoğurmaya devam ediyoruz. Sert, ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuz orta sertliğe eriştiğinde uzun bir şerit yaparak cevizden biraz büyük parçalara ayırıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerine nemli bez koyarak 15 dakika hamurumuzu dinlendiriyoruz.
  • İç harcımız için kıymamızı bir kaba alıyoruz ve üzerine bir büyük soğanı rendeliyoruz.
  • 2 tutam karabiber, 1 tutam tuz ve 1 çay bardağından 1 parmak az su ilave ediyoruz . Sulu ve lahmacun içi gibi bir kıvam elde etmemiz lazım.
  • Dinlenen hamurlarımızı merdane yardımıyla açıyoruz.Orta kalınlıktan bir tık ince bir hamur elde etmemiz lazım. 1 tatlı kaşığı iç harcımızı hamurun ortasına yayarak kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Çiğ Börek tarifinin püf noktası nedir?

Hamurumuzun orta kalınlıktan 1 tık ince olması gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025