Çiğ Börek Tarifi
Çiğ Börek tarifi: Çiğ Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çiğ Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çiğ Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 fincan sirke
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1/2 çay bardağı su
Çiğ Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce bir kabımıza hamur için 3 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, yarım fincan sirke ve tuzu muzu koyup güzel yumuşak bir hamur elde edelim.
- İç malzemelerimiz 250 gram kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi ekleyip yoğuralım.
- En son yarım çay bardağı suyunu ekleyip pide içine benzer hafif sulu bir harç elde edelim.
- Hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
- Hazırladığımız bezeleri güzelce açalım.
- Kıymalı harçtan hamurun bir tarafına dağıtalım ve böreğimizi kapatalım.
- Yufka kesme aparatı ile şekildeki gibi keselim.
- Hazırladığımız böreğimizi önceden ısıttığımız kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.
- Çiğ böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Çiğ Börek tarifinin püf noktası nedir?
Kıymalı iç harcımıza ekleyeğimiz rendelenmiş soğanı iyice sıkın ki soğanın acılığı gitsin.