Çiğ Börek Tarifi
Çiğ Börek tarifi: Çiğ Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çiğ Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çiğ Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 5-5,5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
İç Harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1/2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Çiğ Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak iç harcını hazırlayalım. Bunun için tavamızı ocağa alalım.
- İçine rendelenmiş 1 adet küçük boy soğanı dökelim, 1-2 dakika kavuralım. Ardından yarım çay bardağı da su ilave edelim.
- 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alalım. İlk sıcağı çıktığı zaman kıymamızın üzerine dökelim.
- 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı da karabiber ilave edelim, iyice karıştıralım. İç harcımızı hazırladıktan sonra bir kenara kaldırıp hamurunu hazırlayalım.
- Uygun bir karıştırma kabına 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı sirke, 2 tatlı kaşığı tuz ilave edelim.
- Unu da azar azar ilave ederek ele yapışmayan kulak memesinden hafif sert bir hamur elde edelim.
- Yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 15 dk dinlendirelim. Ardından tezgaha alıp 12 parçaya bölelim, beze yapalım.
- Herbirini servis tabağı büyüklüğünde açıp yarısına hazırladığımız içten koyup yayalım.
- (Kenarlarına gelmemesine dikkat edelim.) Diğer ucunu üzerine katlayıp üst üste gelen kenarlarına iyice bastıralım.
- Pizza kesici ya da bir bıçakla kenarını düzgün bir şekilde keselim.
- Hazırladığımız çi börekleri tezgahın bir kenarını bolca unlayarak üzerine koyalım. (Unlamazsanız diğerlerini hazırlarken bekledikçe yapışabilir)
- Bütün börekleri hazırladıktan sonra kızartma aşamasına geçebiliriz. Uygun bir tavaya yağ dökelim ve iyice kızdırdıktan sonra çi börekleri teker teker pişirelim. Afiyet olsun.