Çiçek Poğaça Tarifi
Çiçek Poğaça tarifi: Çiçek Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Çiçek Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Çiçek Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
İçi için:
- 1 su bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
- 4-5 dal maydanoz (kıyılmış)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı susam
Çiçek Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Süt, yumurta akı, yağlar şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Maya eriyince tuz ve un kontrollü bir şekilde eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Sonrasında hamurun havasını çıkarmak için 2-3 kez daha yoğrulur. (maya korkmaması için ) Hamur iki eşit parçaya ayrılır.
- Her biri 7 eşit parçaya ayrılıp beze yapılır. Ortasına bastırıp genişletilerek bir tatlı kaşığı peynirli harçtan konur.
- Kenarları birleştirilir ve yuvarlanır. Diğerlerine de aynı işlem yapılır. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilir. Kenarları makasla kesilir.
- Yedi poğaça çiçek şeklinde dizilir ve yarım saat 45 dakika mayalanmaya bırakılır. Tepsi mayası çok önemli.
- İki katına çıkınca pekmezle çırpılmış yumurta sarısı üzerilerine sürülür. Biraz Susam serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190°’de 25 30 dakika pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.
Çiçek Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz fırın tepsisinde de yapabilirsiniz. İçine peynir koymayıp sade olarak da yapılabilir.