Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çiçek Kebabı Tarifi

Çiçek Kebabı

Çiçek Kebabı Tarifi

Çiçek Kebabı tarifi: Çiçek Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Çiçek Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çiçek Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patatesler İçin:

  • 5 adet patates
  • 1 paket krema
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Köftesi İçin:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 7 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Çiçek Kebabını Hazırlamak İçin:

  • 1 adet dolmalık sarı biber ( 1/2 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 3 adet patlıcan (yuvarlak dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Çiçek Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve pişireceğiniz fırın kabına alın.
  • Patateslerin üzerine krema, tuz ve karabiber ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Tost makinesinde veya ızgara tavasında dilimleyip, tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları önlü arkalı pişirin.
  • Ayrı bir karıştırma kasesine sırasıyla kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek kırıntısı, yumurta, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber ve pul biber ekleyip, tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
  • Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak köfteler elde edin.
  • Köfteleri kızdırılmış ve yağlanmış tavada önlü arkalı güzelce pişirin.
  • Fırından çıkan patateslerin üzerine dilimlediğiniz sarı dolmalık biberleri yerleştirin.
  • Izgara tava veya tost makinesinde pişirdiğiniz patlıcanları, sarı dolmalık biberlerin çevresine çiçek efekti verecek şekilde dizin.
  • Tam orta kısımlarında pişirmiş olduğunuz köfteleri yerleştirin.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirinden birer tutam köftelerin üzerine yerleştirip 10 daakika daha fırına verin.
  • Kaşar peynirinin üzeri hafif kızardığında fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025