Çibörek Tarifi
Çibörek tarifi: Çibörek için gerekli malzemeler nelerdir? Çibörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çibörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su (yetmezse ilave edebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
Harcı için:
- 1 adet büyük boy soğan
- 300-400 gram kıyma
- 1 adet domates rendesi (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Çibörek tarifi nasıl yapılır?
- Unu, suyu, tuzu ve sirkeyi karıştırarak yoğuruyoruz. Hamur çok yumuşak ya da çok sert olmayacak, normal kıvamda olacak.
- Daha sonra hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Hamuru bölüp küçük bezeler yapıyoruz, tabak boyutunda açıyoruz.
- İç malzemesini hamurun yarısına kaşıkla yayarak hamuru kapatıyoruz, kenarlarını hamur kesici ile kesiyoruz.
- Daha sonra bol, kızgın yağda kızartıyoruz.
- Havlu kağıt serilmiş bir tepsiye dik olarak diziyoruz. Afiyet olsun.
Çibörek tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru bol ve kızgın yağda kızartırsanız yağ emmez.