Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çibörek Tarifi

Çibörek

Çibörek Tarifi

Çibörek tarifi: Çibörek için gerekli malzemeler nelerdir? Çibörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çibörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (yetmezse ilave edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Harcı için:

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 300-400 gram kıyma
  • 1 adet domates rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Çibörek tarifi nasıl yapılır?

  • Unu, suyu, tuzu ve sirkeyi karıştırarak yoğuruyoruz. Hamur çok yumuşak ya da çok sert olmayacak, normal kıvamda olacak.
  • Daha sonra hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Hamuru bölüp küçük bezeler yapıyoruz, tabak boyutunda açıyoruz.
  • İç malzemesini hamurun yarısına kaşıkla yayarak hamuru kapatıyoruz, kenarlarını hamur kesici ile kesiyoruz.
  • Daha sonra bol, kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Havlu kağıt serilmiş bir tepsiye dik olarak diziyoruz. Afiyet olsun.

Çibörek tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru bol ve kızgın yağda kızartırsanız yağ emmez.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025