Ciabatta Ekmeği Tarifi
Ciabatta Ekmeği tarifi: Ciabatta Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ciabatta Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ciabatta Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram un
- 280 gram su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı instant maya
Ciabatta Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaba oda sıcaklığındaki suyumuzu dökelim. Tuzu ve mayayı da ekleyelim. İyice karıştırıp unumuzu ekleyelim. Tekrar iyice karıştıralım, tüm malzemeler özdeşleşene kadar.
- Üzerini temiz bir bezle örttüğümüz hamurumuzu yarım saatte bir katlıyoruz.
- 2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. (Toplamda 3 kere katlamış oluyoruz.)
- Daha sonra hamuru kabımızdan unladığımız tezgaha alıp, hava kabarcıklarına çok zarar vermeden dikdörtgen bir şekilde yayıyoruz.
- Yaydığımız hamurumuzu rulo yapıp üçe bölüyoruz ve nazikçe fırın kağıdı serili olan fırın tepsisine alıyoruz. (Yapışıyorsa unlayabilirsiniz.)
- İlk olarak 230 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar, sonrasında 200 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Ciabatta Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Fırına giren bir kap ile fırının en altına su koyarsanız ekmeğinizin dışı çıtır, içi yumuşacık olur. Hamuru katlama işlemi, bir tarafını yukarı doğru uzatıp diğer tarafın üzerine katlayacak şekilde yapılır. Hamurun içinde olduğu kap 90 derece döndürülerek işlem 3 defa tekrarlanır.