Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ciabatta Tarifi

Ciabatta

Ciabatta Tarifi

Ciabatta tarifi: Ciabatta için gerekli malzemeler nelerdir? Ciabatta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ciabatta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 385 gram un (3 su bardağına yakın)
  • 288 gram su (1,5 su bardağı kadar)
  • 38 gram zeytinyağı (1/4 çay bardağı)
  • 7 gram tuz (1 tepeleme tatlı kaşığı)
  • 2 gram instant maya (1 tepeleme çay kaşığı)
  • 2 gram toz şeker (1 tepeleme çay kaşığı)

Ciabatta tarifi nasıl yapılır?

  • Kilitlenebilir saklama kabına su, maya ve şekeri ekleyip malzemeler suda eriyene kadar karıştırın. Un ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Suya zeytinyağı ve un karışımını ekleyip silikon spatula ile önce karıştırın, ardından spatula ile 2 dakika yoğurun. Kare şeklini verdikten sonra kabın kapağını kapatıp oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin.
  • Dinlendirdikten sonra hamuru katlamak için kapağını açın. Hamuru katlarken elinize yapışmaması için her katlamada bol suya batırın.
  • Hamurun sırasıyla her kenarını yukarı çekiştirip kendi üstüne katlayın. Bu işlemden sonra kapağını kapatıp 45 dakika dinlendirin.
  • İlk katlamadan sonra 2 kere daha katlama işlemini gerçekleştirip toplamda 3 kez hamuru katlayın. Dinlendirdiğiniz hamurun üstünü unlayın.
  • Tezgaha alacağınız kısmı da unlayın. Kabı unun olduğu yere ters çevirin ve kaptan tezgaha düşmesini bekleyin. Tezgaha aldıktan sonra üzerini unlayın.
  • Hamura dikdörtgen şeklini vermek için hafif esnetin. Boylamasına 3'e, enlemesine 2'ye bölün. Hamurları unladığınız mutfak havlusuna aralıklarla dizin ve üzerini bir başka mutfak havlusu ile örtün.
  • 45 dakika bu şekilde pişirmeden önceki son dinlendirmeyi yapın. Varsa fırın taşını yoksa fırın tepsisini 220 derece önceden ısıtılmış altlı üstlü fansız moddaki fırında bekletin.
  • Dinlendirdiğiniz ekmeklerden 3 tanesini fırın tepsisine göre kestiğiniz yağlı kağıda şeklini bozmadan havludan alın. Yağlı kağıtta bulunan ekmekleri fırındaki sıcak tepsiye alın. 220 derecede en fazla 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak ekmekleri nemlendirmemek için ızgara telinin üstünde 15-20 dakika dinlendirin.

Ciabatta tarifinin püf noktası nedir?

Ekmekler maksimum 2 gün dayanmaktadır. Mümkünse aynı gün tüketmenizde fayda var. Her türlü sandviçleriniz için kullanabilirsiniz. 2 günü geçip çok kuruduğunda ise mutfak robotunda çekip ekmek kırıntısı elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025