Çi Börek Tarifi
Çi Börek tarifi: Çi Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çi Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Çi Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 345 gram un
- 200 mililitre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
İç harcı için:
- 200 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı su
- 1 adet orta boy soğan
Kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Çi Börek tarifi nasıl yapılır?
- Un, su, tuz ve sirke bir kaba alınır, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Yoğurulan hamur 30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlenen hamur 18 eşit parçaya bölünür ve her biri teker teker yuvarlak olacak şekilde açılır.
- Hamurların yarısına, önceden hazırlamış kıyma, baharat, soğan ve su karışımından hazırlanan harçtan birer yemek kaşığı kadar yayılır.
- Hamurun kalan yarısı diğer hamurun üzerine kapatılıp kenarları bir çatal yardımı ile kapatılır.
- Hazırlanan hamurlar kızgın yağda her iki tarafı eşit pişecek şekilde kızartılır. Sıcak olacak şekilde servis edilir. Afiyet olsun.
Çi Börek tarifinin püf noktası nedir?
Kıymanın hamur içerisinde topaklanmasını engellemek için su ekliyoruz.