Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Churros Tarifi

Churros

Churros Tarifi

Churros tarifi: Churros için gerekli malzemeler nelerdir? Churros nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Churros yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tarçınlı şeker için:

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın

Çikolata sos için:

  • 1/2 su bardağı krema
  • 1/3 su bardağı damla çikolata

Choux hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)

Churros tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve tarçını karıştırıp kenara alın.
  • Çikolata sos için küçük boy bir sos tenceresinde kremayı ısıtıp ocaktan alın, damla çikolataların üzerine dökün ve çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırıp kenara alın.
  • Bir tencereye en az 4-5 cm derinliğinde yağ alıp ısınmaya bırakın. Yağın sıcaklığı 180-190 derece civarında olmalı.
  • Su, tereyağ, şeker ve tuzu orta boy bir sos tenceresinde ısıtıp kaynamaya başlayınca unun tamamını ekleyin ve bir spatulayla pürüzsüz olana kadar karıştırarak pişirin.
  • Karışımı ocaktan alıp bir çırpma kabına alın ve ılıyana kadar mikserle çırpın.
  • Karışım yumurtayı pişirmeyecek kadar soğuyunca yumurtaları ve vanilya özütünü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız hamuru yıldız şeklindeki bir duyla sıkma torbasına alın. Karışımı sıcak yağın içine dikkatlice sıkıp istenilen büyüklüğe gelince bir makasla kesin.
  • Karışımı sıcak yağın içine dikkatlice sıkıp istenilen büyüklüğe gelince bir makasla kesin. İki tarafı da iyice kızartın.
  • Kızaran churro'ları kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp 30 saniye kadar bekletin. Önceden hazırladığınız tarçınlı şekerle kaplayıp çikolata sosla servis edin.

Churros tarifinin püf noktası nedir?

Kullandığınız sıkma duyunun açıklığı ne kadar büyükse churro'ların içi o kadar yumuşak olacaktır. Churro'ları kızarttıktan sonra kağıt havlunun üzerinde 30 saniyeden fazla bekletmemeye özen gösterin, aksi takdirde tarçınlı şeker kızarmış hamura yapışmayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025