Choux Craquelin Tarifi
Choux Craquelin tarifi: Choux Craquelin için gerekli malzemeler nelerdir? Choux Craquelin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
13 adet
Choux Craquelin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Üst katman için:
- 45 gram tereyağı
- 50 gram şeker
- 50 gram un
Choux hamuru için:
- 90 mililitre su (1/2 su bardağı)
- 7 gram şeker (1 tatlı kaşığı)
- 70 gram tereyağı
- 90 gram un
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Krema için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Choux Craquelin tarifi nasıl yapılır?
- Qraquelin hamur malzemelerini rondoda çekin. Hamur kıvamına gelince streçe sarın ve dolaba kaldırın.
- Krema için; yumurta ve nişastayı bir kasede çırpın. O sırada sütü ve şekeri tencerede ısıtın.
- Yumurtalı karışımı tencereye boşaltın ve sürekli karıştırın.
- Kıvam alınca altını kapatın, tereyağını ve vanilyasını ekleyip homojen hale getirin. Soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kremasını ekleyip mikser ile iyice çırpın, buzdolabına kaldırın.
- Choux hamuru için: Su, süt, şeker ve tereyağını tencereye alın ısıtın. Tereyağı eriyince unu ilave edin karıştırın.
- Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca yumurtalarını ekleyip iyice çırpın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkma poşeti ile hamurdan sıkın.
- Dolaptan çıkardığınız hamuru yağlı kağıt arasında ince açtıktan sonra bardak yardımı ile kesip tepsiye sıktığınız hamurların üzerine kapatın.
- 160 derece üzeri kızarıncaya dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırınınızdan çıkan craquelinlerin ortasını kesin ve kremayı sıkın. Afiyet olsun.
Choux Craquelin tarifinin püf noktası nedir?
Servis ederken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.